BVL16
דירת 115 מ"ר
בבלי // תל אביב
2022
יש מצבים בהם לא משנה מה (כולל היותך בחודש שמיני, באוגוסט, עם ילדה בת 3 בבית), אין באפשרותך להגיד "לא" לפרוייקט. אז זה פרוייקט מהסוג הזה. 😊
בטלפון הראשון עם הבעל, הבנתי שאנחנו בעצם שכנים. כמה שכנים? 30 צעדים door to door. אז למרות שהייתי עתידה ללדת בערך חודש וחצי לפני תחילת הפרוייקט לא יכלתי לסרב. הפתרון, הסופר מוצלח, היה בשיתוף פעולה פורה, מהמם ומהנה עם אדריכלית מור נוביץ' על מנת לתת מענה רציף וכולל לאורך הפרוייקט בתנאי אי הודאות של מהלך סוף ההריון, הלידה וכו'.
בסיבוב המקדים לפני תחילת התכנון ראינו דירה מיושנת, שהייתה בשכירות ארוכת טווח עד כה. בתכנון המקורי המטבח היה חדר סגור בעורף הדירה, וחדר השינה של אחד הילדים היה למעשה מרפסת סגורה בגודל 1.20/4.00 אליו נכנסים מחדר שינה אחר (!!!). לאחר מעט הלם תרבות, שזיעזע את המערכת והצית את הדמיון שלנו - יצאנו לדרך.
אחד הדרישות החשובות הייתה יצירת תכנון המאפשר גמישות אל מול הצרכים המשתנים, והפיכת חדר העבודה הנוכחי לחדר שינה עתידי בזמן בו ירצו לפצל את שתי האחיות מהחדר המשותף שיצרנו להן כעת.
בכניסה לבית מיקמנו קובית נגרות לבנה אשר אגף אחד שלה משמש כארון כניסה ומאפשר אחסון של מכתבים, מפתחות, נעליים, תיקים, מטריות וכו'. האגף השני משרת את המטבח ומכיל מקרר אינטגרלי (ובכך נוצר שקט ויזואלי בחלל המרכזי).
המטבח עצמו מורכב מאגף עבודה ואי מקביל אליו, הוא כולו בגוון ירוק יער עמוק שמתבלט לצד הפרקט הכהה והמשטחים הלבנים הנייטרלים.
הסלון ממוקם בהמשך החלל בין המטבח למרפסת שפתחנו והפרדנו מבחינה חומרית משאר הבית. בגב הסלון ישנה יחידת נגרות מיוחדת המכילה קונסולה נפתחת למצב בו רוצים לארח ולפתוח שולחן באורך של עד 4 מטר. תכנון התאורה מעל האזור בו השולחן עתיד להפתח, לקח בחשבון את התרחיש הזה.
אז כאמור זוהי דירת משפחה ל-5 נפשות. האם רופאה והאב עצמאי בתחום ההייטק (להלן המשרד הביתי, שנדרש להיות נעים ופונקיונצלי עם 2 פינות עבודה, אחסון מספק, ואור טבעי.)
בן בכור על סף גיל ההתבגרות, קיבל חדר מהחלומות. החדר מאורגן ע"י יחידת הנגרות לאורך הקיר הניבט אלינו מהכניסה, והיא משלבת ארון בגדים מרווח, שולחן עבודה מוצף באור טבעי סביב החלון ומדפים פתוחים לצד המיטה המשמשים לספרי קריאה, ואחסון חפצים שונים.
העמדת הנגרות בצורה הזו מייצרת מצב בו שטח הרצפה האפקטיבי של החדר גדול יותר ויש תחושה של מרווחת יותר. הנגרות תוכננה בשני צבעים על מנת לתת תחושה של Nook באזור המיטה, כלומר מרחב אינטימי ופרטי יותר.
חדר הבנות, בנות 7 ו-2 בעצם מורכב מחדר שינה מרווח ונעים, וממנו יוצאים אל מרפסת השירות הסגורה (AKA "הצינוק"), שלאורך השיפוץ קראנו לו בחיבה "נרניה", מרחב סודי וכיפי של הבנות לשחק, לעשות שיעורי בית ולארח חברות אחה"צ. הדלת בין 2 החללים הוחלפה בדלת זכוכית שמכניסה עוד אור טבעי לחדר השינה אבל תייצר גם הפרדה אקוסטית במקרה הצורך. בחדר השינה ישנה מיטת קומותיים מונטסורית, פינת קריאה מושלמת וארון קיר מדוייק עם תאים פתוחים. כל אלה מהווים את האיזון המושלם בין כמויות האחסון הדרושות ל-2 בנות ובין אסתטיקה ואוויריריות.
חדר הרחצה של הילדים מרגיע ונייטרלי, מכיל כיור כפול, בדיוק עבור הרגעים האלה בהם כולם מתארגנים לגן ולבית הספר במקביל.
מקום המפלט של ההורים, חדר המאסטר, הולבש כולו בגוון אבן. 2 קירות חופו ב-2 יחידות נגרות הנבדלות זו מזו בעומק - בעצם פיצלנו את הארון לשתי הפונקציות העיקריות שלו - תליה המצריכה עומק גדול יותר, וארון בגדים מקופלים, ובכך יצרנו יותר אחסון גם כמותית וגם איכותית.
לחדר המאסטר מוצמד חדר רחצה פרטי המופרד ממנו במערכת דלתות הזזה מזכוכית. בחדר עצמו מקלחון מרווח ופתרונות אחסון מקסימליים.
אחרי
לפני
קרדיטים:
אדריכלות ועיצוב פנים: אדריכלית אפרת וינרב WE ARCHITECTS בשיתוף פעולה עם אדריכלית מור נוביץ'.
צילום: איתי בנית
סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת הרוש
קבלן מבצע: פאיי פרוייקטים בע"מ
כלים סניטריים: הכוח קרמיקה
פרקט: דקופלוס
אלומיניום: ספיר אלומיניום
מטבח: סמל
משטח מטבח: פרביטל
נגרות אומן: פסקל,
נגרות חדרי שינה ילדים: קומבו
גופי תאורה יחודיים (מעל האי, קירי בסלון): גיא משעלי
גופי תאורה שאר הבית: שקע ותקע
מיזוג אויר: יואל
אמנות: תמר ברניצקי
ריהוט והלבשה: פיק אפ, ד"ר קאוץ, זארה הום, לורי דולגשטיין, TWO M, אובליבופ, צמר שטיחים, IOTA, משתלת ירוק ישראלי, טולמנס