EVN

וילה // 220 מ"ר //  אבן יהודה

IN PROGRESS

הם פנו אליי לפני כשנה, זוג קרייריסטים עם 2 ילדים, טינאייג'רית ובן צעיר יותר.

הבית ממוקם ביישוב המנומנם, אבן יהודה. אווירה פסטורלית טיפוסית לאזור השרון של שדות וריח של גשם ראשון, ואכן הסגנון שפגשתי בביקורי הראשון בנכס היה מאוד כפרי וכבד, שמאפיין את טוסקנה.

הבקשה של בעלי הבית הייתה מצד אחד לקלוע לטעמם האישי, שהינו יותר מודרני ומיניליסטי, תוך כדי שימור חלק מהאלמנטים הקיימים, כדי להטמיע בעיצוב החדש חמימות וביתיות.

במקור, בכניסה לבית היה גרם מדרגות מאסיבי המקשר בין 3 הקומות. מיד לאחריו מוקמה פינת אוכל, תחומה בקירות ובהמשך לה מטבח סגור, נפרד ומיושן. החלל הרגיש חנוק וחסר זרימה.

הפעולה הכי משמעותית שבוצעה בבית הייתה שבירת כל הקירות בקומה זו על מנת לאוורר ולפתוח את החלל לכזה המכיל את כל הפונקציות הציבוריות בבית, כלומר אלה שמשתמשים בהן ביום יום כמשפחה ובזמן אירוח. הקללנו את התחושה בבית ע"י ביטול הנמכות התקרה והסתרת המיזוג בפרטי הנגרות השונים. בנוסף, במקום מעקה סטנדרטי המייצר תחושה מעט "כלובית", תכננו ספריית מתכת דקיקה בגובה 4.5 מ' המשלבת מסגרות ותאים הסגורים חלקית ברשת מתכת. הספריה הזו מהווה גם אלמנט עיצובי הניבט מכל עברי הבית, המדגיש את גובה החלל, ובנוסף מהווה מעקה בטיחותי תקני לגרם המדרגות, שחופה בפרקט.

המטבח הינו רחב ידיים, מתאים לבישול יומיומי וגם לאירוח משמעותי יותר. הוא תוכנן בקווים מינימליסטיים בשילוב גוונים נייטרלים של אבן, עץ אגוז, ושיש אפרפר בעל טקסטורה ייחודית.

בסלון תוכננה יחידת נגרות רב שימושית ורב כיוונית המאחסנת את הטלויזיה, רמקולים וכל מה שנדרש לסלון מבחינת אודיו, ומצידה השני מתפקדת כארון כניסה ונעליים.

בקומת המרתף ממוקמים חדר המאסטר וחדר העבודה. מתחת למדרגות תוכנן ארון שירות עמוק המתאים לאחסון לא סטנדרטי כגון מזוודות, כלי עבודה וכו'. חדר העבודה נהנה מחצר אנגלית המכניסה אליו אור טבעי וצמחיה, ולכן גם שילבנו בו כורסת הסבה עם תאורת קריאה קז'ואלית.

חדר השינה תוכנן מחדש, אובזר בארונות מינימליסטיים למראה, המותאמים לצרכי הדיירים. הכניסה לחדר הרחצה כמעט בלתי נעלמת מהעין, בשל היותה דלת קו אפס, דרכה עוברים לחדר רחצה מפנק וסופר פרקטי. החדר מכיל מקלחון רחב ידיים, כיור כפול וכמות אחסון מכובדת. החדר מתאוורר ע"י חלון סרט רחב ידיים הפונה לחצר האנגלית.

קומת המגורים העליונה הינה בעלת תקרה משופעת וקורות עץ חשופות. בקומה זו ממוקמים חדרי הילדים וסלון אירוח לילדים וחבריהם. החדרים הותאמו לצרכים של הילדים תוך חשיבה עתידית, כך שהחדר יוכל "לגדול" עם הילד.

Render final (2).jpg
Render final (1).jpg

Architectural visualisation by: Dren Nishliu

Render final (5).jpg

Architectural visualisation by: Dren Nishliu

Render final (6).jpg

Architectural visualisation by: Dren Nishliu

Render final (4).jpg
Render final (3).jpg