OZG

דירת 115 מ"ר

אורי צבי גרינברג // אזורי חן // תל אביב

2021

כשפנו אליי לגבי שיפוץ הדירה שהם רכשו באזורי חן היא הייתה שמורה אצלי בטלפון בתור ​"אמא של נבו" , שם ששמרתי מקבוצת האמהות של שכונת בבלי. לאט לאט, עקב בצד אגודל טווינו את הקשר ביננו והרכבנו את הקו העיצובי של הפרוייקט, שהיה מצד אחד נועז ובועט ומצד שני הרמוני ומינימליסטי.

משפחה עם שני ילדים מקסימים שרצתה לשמור לעצמה את האופציה להתרחב, עברו לשכונה הצפונית בתל אביב, עם נוף לים. 

הדירה המקורית הייתה עמוסה ומיושנת עם עיצוב כבד ולא פרקטי. כבר בתחילת התהליך החלטנו על שינויים מינוריים מבחינת המיקומים, אבל בעלי משמעות עצומה מבחינת השימוש והקשר בין החללים.

הסלון נשאר במקומו המקורי אבל אובזר ביחידת נגרות עדינה משולבת בסולם מסגרות דקיק. ספה רחבת ידיים בגוון פודרה, שולחן מתכת בקווים עגולים (שנוצר ע"פ סקיצה ידנית שלי), על הקיר יצירות אמנות עם אמירה, וטקסטיל רך ומפנק - כל אלה יוצרים אווירה סופר מגניבה ונטולת מאמץ, המשך מתבקש למרפסת הצופה לחוף הצוק.

שירותי האורחים הסמוכים לכניסה הוסבו למחסן, ובנוסף אליו מיקמנו ארון כניסה ובו מקום למעילים, תיקים נעליים וכו'. הארון נצבע באפור כהה כמו הקיר הארוך של הסלון ובכך הטמענו אותו כחלק אינטגרלי מהחלל המרכזי במקום לבדל אותו.

ה-Flow בחלל השתנה בשל ארגון המטבח ופינת האוכל מחדש. במקום בו עמדה מרפסת השירות הישנה יצרנו חדרון עבודה מופרד בדלת זכוכית בעל נוף לים.

המטבח תוכנן בצורת "ר" כשעל צלעו הקצרה מיקמנו את הארונות הגבוהים, המקרר, והכיור.
לעומת זאת על צלעו הארוכה מיקמנו את פינת האוכל (המשולבת בנגרות המטבח), ואת הכיריים, המזווה, מקרר היין ובנוסף הצנענו בצלע המטבח גם את מערכות מיזוג האוויר.
האי שינה את מקומו, ובכך ייצר שטחי אחסון ומשטח עבודה נוספים, וגם מקום לאכילה וישיבה מזדמנת. בנוסף לכך הוא גם מאפשר מקום נוסף לעבודה עם הלפטופ, בעת הצורך.

בתכנון המקורי חדר הרחצה של המאסטר צוות לחדר הרחצה הכללי וכך נוצר חלל ענק המאכלס ג'קוזי (בו השתמשו הדיירים הקודמים פעמים בודדות מאז המעבר לבית), שירותים וכיור בודד. עבור משפחה עם ארבע (ואולי בעתיד חמש) נפשות, העדפנו לייצר לדיירים החדשים שני חדרי רחצה, עם עדיפות ליחידת מאסטר אליה מצומד חדר רחצה פרטי.

בתכנון החדש צמצמנו את חדר הרחצה הכללי לשטח המדויק לו על מנת לתפקד בצורה מיטבית - כולל אמבטיה רחבה יותר מהסטנדרט, שירותים וכיור. החדר חופה בשני סוגי אריחים -  הרצפה ו"סינר" בגובה האמבטיה באריח "אבן" כהה, ומעל גובה האמבטיה חופו הקירות באריח טרצו לבן עם אגרגטים כחלחלים. אקסנטים של שחור מנקדים את החדר באביזרים הסניטריים, מקלחון ובמסגרות החלונות.

השטח שלווינו מחדר הרחצה הישן הגדיל את חדר המאסטר, וכך יכלנו לייצר חדר רחצה נוסף.

חדר המאסטר הולבש בגוונים טבעיים ונייטרלים, בשאיפה לייצר מקום מפלט להירגע בסוף היום. הנגרות מפוצלת ל-2 יחידות - יחידה הממוקמת בנישה מאחורי הדלת, וליחידה נוספת מול המיטה, עליה תלויה הטלוויזיה.

היחידה עליה תתלה הטלויזיה בעתיד תוכננה בצורה דו כיוונית כך שנוכל לנצל את המקום הריק מאחורי הטלויזיה. היחידה השניה ממשיכה מבחינה ויזואלית את קירות החדר שנצבעו עד גובה החלון בגוון Nude.

חדר הרחצה של יחידת ההורים מופרד ממנו ע"י קיר זכוכית מינימליסטי. החדר עצמו רוצף באריחי טרצו המשווים לרצפה מראה אחיד וסופר פרקטי. הקירות חופו באריחים לבנים פשוטים ובניהם רובה שחורה להדגשת הגריד. 

שני הבנים גרים ביחד באותו החדר, במיטת קומותיים מעץ ליבנה. ארון הבגדים שלהם מייצר גם מסגרת וספסל קריאה לסיפור לפני השינה סביב החלון. גוף התאורה המשולב בו נצבע באותו גוון.

לתמונות של הדירה לפני לחצו כאן

אחרי

OZG_PLAN_AFTER.jpg
OZG_PLAN_BEFORE.jpg

לפני

IMG_0487.jpg
IMG_0474.jpg
IMG_0417.jpg
IMG_0464.jpg
IMG_0535.jpg
IMG_0445.jpg
IMG_0526.jpg
IMG_0230.jpg
IMG_0312.jpg
IMG_0404.jpg
IMG_0185.jpg
IMG_0170f.jpg
IMG_0333.jpg
IMG_0296.jpg
IMG_0371.jpg
IMG_0091.jpg
IMG_0154.jpg
IMG_0048.jpg
IMG_0119.jpg
IMG_0104.jpg
IMG_0558.jpg
IMG_0571.jpg
IMG_0562.jpg
IMG_0584.jpg
IMG_0579.jpg
IMG_0599.jpg
IMG_0589.jpg
IMG_0581.jpg

קרדיטים:
 

צילום: איתי בנית

סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת הרוש

קבלן מבצע: סהר טוינה פאי פרוייקטים בע"מ בניה וגמר
אלומיניום: ספיר אלומיניום

מטבח: רגבה

כלים סניטריים: הכוח קרמיקה

נגרות אומן:  פסקל רהיטי עץ בע"מ
גופי תאורה: שקע ותקע

מיזוג אויר: יואל

אקססוריז: צמר שטיחים, משתלת הכפר החדשה, טולמנס דוט, אובליבופ, נורתלי, נלי צום.

אמנות מקור: יגיל ווינר