RFD

דירת משפחה // 120 מ"ר

צפון תל אביב

2020

לאחר שנים של מגורים במרכז תל אביב ומסעותיהם בעולם, החליטו להקים את ביתם בשכונה בה אב המשפחה נולד ובילה את מרבית שנות ילדותו.

לאחר בחינת מס' אופציות בחרו בדירה בבניין רכבת שעברה הרחבה בעבר הרחוק. השטחים שנוספו בהרחבה הרגישו כמו "הרחבה" ולא כמו חלק אינהרנטי מהבית. אחת המטרות בתכנון וחלוקת החלל מחדש הייתה ליצור חלל הרמוני ושלם יותר.

במהלך העבודה על החלופות השונות עלו וצפו השטחים שנוספו בהרחבה כשאריות לא מנוצלות של הדירה, לכן שאפנו למנף את השטחים האלה ולהפכם ממבאסים ומבוזבזים לגולת הכותרת של הדירה, וכך היה. הפתרון אליו הגענו היה הפיכת האזור ששימש כפינת אוכל בעבר למעיין מרפסת שמש סגורה שמופרדת מהחלל המרכזי ע"י פריט נגרות לינארי רב כיווני המכיל פונקציות שונות לאורכו: גומחת קריאה משולבת אחסון תחתון, ספרייה העומדת גב אל גב עם ארון שירות, ארון כביסה עם חלון הצצה למטבח, ובנוסף לכל אלה הוא גם מהווה את היציאה למרפסת.

במהלך הריסת הקירות התגלו עמודים קונסטרוקטיבים שהיו קבורים מאחורי אריחים/ארונות קיר וגילויים שלח אותנו היישר ללוח השרטוטים על מנת למצוא פתרונות למצב הקיים בשטח.

למרות המבנה ההתחלתי המאתגר והאילוצים במהלך הדרך, נוצרה לבסוף תוכנית אפילו יותר מוצלחת מהמקורית, עמה המשכנו. התכנית החדשה ענתה על כל צרכי הדיירים:

מטבח רחב ידיים עם מקומות אחסון לרב – המטבח נשאר במקומו המקורי, נוסף לו חלון פנימי אל המרפסת, והוגדל משמעותית. הארונות הגבוהים מוצנעים ע"י מיקומם בתוך נישה.

סלון ובו ספריה שמאכלסת את הספרים הרבים שברשותם, ארון משקאות סקסי, טרן טייבל ואוסף התקליטים שאספו במשך השנים.

חדר עבודה / אורחים עם עמדת עבודה כפולה משולבת בארון, גומחת שינה עם אחסון עליון ותחתון, וספריה נוספת.

חדר הרחצה הכללי הוא זה שהשתנה בצורה הדרמטית ביותר עקב הגילויים בעת ההריסה, למרות צורתו האורכית הוא מרווח ומכיל מקומות אחסון רבים, יש בו אמבטיית ישיבה המתאימה למצב בו מעוניינים לקלח ילדים קטנים באמבטיה אבל אין אפשרות להציב אמבטיה סטנדרטית.

חדר הילדים הינו מואר ומרווח, צורתו אינו רגולרית אבל מצאנו הרבה פתרונות יצירתיים על מנת לאפשר אחסון רב שיגדל עם הילדים וגם תואם את הרוח המונטסורית על פיה יש לתכנן את החלל עבור הילדים שחיים ומשתמשים בו מבחינת גובה ופונקציונליות.

חדר המאסטר הינו מפנק במיוחד, ישנו ארון פינתי עם פינת איפור מרווחת, אחסון נוסף סביב המיטה, חדר רחצה עם שני ראשי גשם ושני כיורים וגולת הכותרת- החלון המדהים לנוף הסמי-קיבוצי הניבט ממנו.

לפני

קרדיטים:

צלם: איתי בנית

קבלן מבצע: אלכסיי סלמטקין

אלומיניום: מוטי אלוני, קליל

פרקט: דקו פלוס

מטבח: רגבה

משטח מטבח + משטח חדר רחצה כללי: תאני מור בטון

נגרות אומן ספריה בסלון + שולחן אוכל: גיא וג'ונה

נגרות שאר הבית: פשוט ריהוט

מיזוג אוויר:  אריהקור

תאורה: נורתרן לייטינג

ארונות אמבטיה: יער פביו

כלים סניטריים: הכח קרמיקה

ריהוט, טקסטיל ואקססוריז: גלי ליבנה, גולף אנד קו, ביתילי, טולמנס דוט, שכטר, פיק אפ, טפליא, טפטים צביקה, בייבי לי

אמנות: מקסיקן מנגו, היבינו, שושנה גבעון.

 

WE Architects  //  +972-50-3331397 //  Efrat.Weinreb@gmail.com // © 2014  כל הזכויות שמורות לאפרת וינרב

  • facebook
  • Pinterest Basic Black
  • Instagram Basic Black