RNS2

דירת 60 מ"ר

ריינס // תל אביב

2021

פרוייקט שקרוב במיוחד לליבי, גם מבחינה אישית וגם מקצועית. החלק האהוב עליי בלימודי אדריכלות היו שיעורי הסטודיו. לא אחת כולנו היינו מקבלים מגרש זהה ליצוק אליו תוכן שונה. ימי ההגשות היו מחזה מרהיב - לראות איך יוצאים 20 פרוייקטים שונים לחלוטין ומנומקים היטב על אותו מגרש.

 

הפרוייקט הינו פרוייקט בעל אותם נתוני הפתיחה כמו RNS1- והלקוחות הינם אחים, שכעת גרים אחד מעל השני עם בנות זוגן. הדירה המקורית הינה דירת 60 מ"ר הממוקמת בקומה השלישית של בניין לשימור בסגנון הבאוהאוס. כאמור הפרטים הטכנים היו זהים ומוכרים לי מהפרוייקט הראשון של האח הבכור, אבל כמו בכל פרוייקט, הדבר הראשון שמניע את התכנון הינו הצרכים של הדיירים.

 

אפילו שהדיירים הם אחים קרובים שגדלו באותו בית, להם ולבנות זוגן היו סדרי עדיפויות וצרכים שונים.

בכניסה לבית מוקם ארון משולב ספסל המאחסן מעילים, נעליים, מפתחות וכו'. הארון נצבע בגוון הנייטרלי של הקיר וחורץ בצורה עדינה כדי לתת לו טקסטורה ועומק. כבר מהמסדרון ניתן לראות את הקורה ועמוד הבטון שהופשטו מהטיח ושומרו בחזרה למצבם המקורי. הרצפה הינה גרניט פורצלן במראה בטון מוחלק, מינימליסטית ורגועה.

 

הם, בניגוד לקומה מתחתיהם, החליטו לוותר על המרפסת ולהגדיל את שטח הסלון והמטבח משמעותית. מכיוון שהדירה ממוקמת בקומה גבוהה יותר ניתן היה להזיז את העמוד המקורי שעמד במרכז החלל אל קיר סמוך אליו וכך לייצר OPEN SPACE נקי ומואר.

המטבח תוכנן בצורת "ר" המחבק פינת אוכל שמאפשרת אירוח מצומצם והסלון גדל משמעותית והועמד עם הגב למטבח. המטבח נבחר בגווני זית בשילוב זכוכית פסים דקים, שמהדהדת מבחינה עיצובית ומופיעה שוב בחלון זכוכית פינתי היקפי של חדר העבודה. פס הזכוכית בעצם הופך את חדר העבודה בשעות הערב לעוד גוף תאורה "אווירתי" לסלון.

הסלון עמוס בצמחים המטופחים של בעלי הבית, ומעוצב בגוונים נייטרליים והרמוניים עם נגיעות קש שמהווים רקע מושלם לשטיח הפרסי שהגיע עם בעלי הבית ומכניס חמימות ואופי לסלון.

 

חדר השינה הפך כיון אבל הארון עדיין מוקם באותה צורה סביב החלון שלא יכלנו להזיז משום שהוא חלק מחזית הבניין. חדר השינה כולו הולבש בלבן עם טקסטורות רכות ומשרה אווירת רוגע ונקיון.

חדר הרחצה גדל מעט על חשבון חדר העבודה הסמוך לו, מכונת הכביסה ומייבש מוקמו בארון שירות רב שימושי שבצידו מדפים לנייר טואלט (משום שאין קיר לתלות עליו מתלה). גם פה נשמרה צבעוניות מינימיליסטית בהירה בקירות ובנגרות. הרצפה הינו בגוון ירקרק והמקלחון כולו, על קירותיו ורצפתו חופו באריחי טרצו.

חדר העבודה תוכנן ככזה שיכול להפוך בעתיד הנראה לעין לחדר ילדים. הארון נצבע בגוון צהוב חרדלי מדוייק, גובהו של הארון מאפשר חדירת אור טבעי מהחלל המרכזי.

REINES2_2_AFTER.jpg

אחרי

REINES2_2_BEFORE....jpg

לפני

IMG_0097.jpg
IMG_0159.jpg
IMG_0145.jpg
IMG_0036.jpg
IMG_0214.jpg
IMG_0067.jpg
IMG_0197.jpg
IMG_0355.jpg
IMG_0378.jpg
IMG_0406.jpg
IMG_0240.jpg
IMG_0263.jpg
IMG_0321.jpg
IMG_0414.jpg
IMG_0312.jpg
IMG_0367.jpg
IMG_0435.jpg
IMG_0452.jpg
IMG_0473.jpg
IMG_0429.jpg
IMG_0589.jpg
IMG_0555.jpg
IMG_0003.jpg
IMG_0573.jpg
IMG_0523.jpg
IMG_0508.jpg
IMG_0527.jpg

קרדיטים:
 

צילום: איתי בנית

סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת הרוש

קבלן מבצע: סהר טוינה פאי פרוייקטים בע"מ בניה וגמר
אלומיניום: מוטי אלוני

מטבח: רגבה

כלים סניטריים: הכוח קרמיקה

נגרות אומן:  פשוט ריהוט
גופי תאורה: ER LIGHTING

מיזוג אויר: יואל

אקססוריז: צמר שטיחים, משתלת הכפר החדשה, זארה הום, אובליבופ, לורי גולדשטיין, נלי צום, ניחותא.