RSBM1

דירת משפחה // 104 מ"ר // רמת השרון

IN PROGRESS

 

הדיירים הינם משפחה צעירה, זוג וילדם הראשון. היא שחקנית והוא הייטקיסט.

הם רכשו דירה בפרוייקט קבלני במיקום מעולה ברמת השרון.

בתכנון המקורי היו מספר בעיות עיקריות שרצינו להתייחס אליהן:

המטבח היה מטבח "ר" פתוח שמוקם ממש על הכניסה לבית, היה בו מיעוט מקומות אחסון וגם האי מוקם באזור שחוסם את התנועה בחלל. מול דלת הכניסה הוספנו ארון עבור מפתחות, נעליים, מעילים ומטריות וכך נוצרה מעיין מבואה שמאפשרת אוויר לנשימה בין דלת הכניסה לאזור המטבח. בצידה השני של המחיצה נוסף לנו מקום אחסון רב עבור המטבח. 

בעיה נוספת הייתה מיקום חדר הרחצה המרכזי - מעבר לקיר המטבח וללא איוורור טבעי. במקומו תיכננו חדר עבודה עם מחיצת זכוכית כך שהחדר נהנה מאור טבעי הנכנס מהויטרינה הגדולה של החלל המרכזי. חדר הרחצה הכללי עבר למיקום חדש, בין חדר המאסטר לחדרי הילדים ובקרבה טבעית לסלון שכן הוא גם משמש כשירותי אורחים. במיקומו החדש בו הוא נהנה מחלון המכניס אור טבעי וכמובן לא מסתמך על איוורור מאולץ ("וונטה").

שינינו את כיוון הסלון כך שמהכניסה ניבטת אלינו לראשונה הספה והישובים עליה ולא הטלוויזיה.

חדר ההורים התרחב על חשבון חצי חדר עבודה שהיה סמוך לסלון וגם בו מיקום חדר הרחצה שונה כך שיתאפשר איוורור טבעי. הגדלנו משמעותית את נפח הארונות בחדר על ידי פירוק ל-2 ארונות, שידה וארון נוסף בחדר הרחצה.

את המרפסת המאורכת שבמקור יועדה רק עבור הסלון חילקנו לשניים על ידי רהיט נייד ועליו עציצים כך שמרפסת ההורים מרוויחה מרפסת פרטית לקפה של הבוקר/יין של הערב.

BEFORE.jpg
AFTER.jpg

אחרי

לפני

Render 2 - final.jpg

Architectural visualisation by: Dren Nishliu

Render 1 - final.jpg

Architectural visualisation by: Dren Nishliu

Architectural visualisation by: Dren Nishliu

Render 3 - final 1.jpg
Render 4 - final.jpg
Render 5 - final.jpg