YRM

דירת פנטהאוז // 117 מ"ר // צפון ישן תל אביב

IN PROGRESS

 

הדיירים הינם משפחה בעלת 5 נפשות: הבת הצעירה חיילת המתגוררת עם הוריה, הבת הבכורה גרה בשכונה, והבן האמצעי גר באמסטרדם. משפחה חמה ומלוכדת, אשר לאחר שנים של עבודה ומגורים בירושלים, החליטו לרכוש דירה בעיר הגדולה, בשכנות לבתם הבכורה.

הבניין ממוקם במיקום מרכזי אך שקט בצפון הישן של תל אביב - במרחק הליכה מהים, פארק הירקון, אבן גבירול מתחם באזל והנמל. בהישג יד קיים כל מה שרק ניתן לחלום עליו בתקופה זו בחייהם, בה שעות העבודה הארוכות מפנות מקום לשעות של הנאה ופנאי כמו צריכת תרבות, תחביבים חדשים, פעילות גופנית וזמן משפחתי.

מבנה הדירה המקורי היה מאתגר בלשון המעטה, המגרש צר ומיקום חדר המדרגות והמעלית ייצר שטח צר מידי עבור חדר ורחב מידי עבור מסדרון. הפתרון שמצאנו היה יצירת מעבר רב שימושי ובו פינת עבודה נסתרת, אזור כביסה סמוי ואחסון מרובה המשחרר את חדרי השינה מהצורך באחסון מרובה והפך אותם למרווחים יותר.

הדירה מוצפת אור טבעי מ-3 כיווני אוויר, וניבט ממנה נוף ירוק סמי-פראי כמו שרק פארק הירקון יכול להציע.

ישנה חלוקה ברורה לשטח ציבורי ולאגף מגורים פרטי ובו חדרי השינה וחדרי הרחצה. אזור האירוח כולל מטבח רחב ידיים, פינת אוכל וסלון מרווח ומואר. מהסלון יוצאים אל מרפסת שמש מזמינה ובה גינון ומטבח חוץ צנוע.

חדר הממ"ד הוצמד לסוויטת ההורים ומתפקד כחדר ארונות מרווח ומאובזר. אחד הצרכים הנוספים היה חדר אירוח עבור הבן בזמן ביקוריו התכופים בארץ, לכן תוכננה מיטה נפתחת מפריט נגרות כך שרוב הזמן היא נסתרת.

אחרי

לפני

Architectural visualisation by: Dren Nishliu

Architectural visualisation by: Dren Nishliu

Architectural visualisation by: Dren Nishliu

 

WE Architects  //  +972-50-3331397 //  Efrat.Weinreb@gmail.com // © 2014  כל הזכויות שמורות לאפרת וינרב

  • facebook
  • Pinterest Basic Black
  • Instagram Basic Black