איך WE מייצרים עיצוב שעובד עבורכם, ולא להפך - והסוד: אחסון אחסון אחסון!


ZHV

דירת 115 מ"ר | כפ"ס

Completed 2021


מריה ומיכאל פנו אליי בעיצומו של משבר הקורונה. שניהם הייטקיסטים שעובדים מהבית והדירה שבה גרו עד אותה תקופה לא יכלה להכיל חדר עבודה נפרד, ועל כן ביקשו לשפר את תנאי הדיור שלהם וקנו דירה גדולה יותר בשכונה הירוקה בכפר סבא.



הדירה הינה דירת קבלן בת כ-10 שנים, שנשארה בגימור סטנדרט (ללא שדרוגים מהקבלן). מבנה החדרים התאים לצרכיהם, ולכן עיקר העבודה שלנו בפרוייקט הייתה לדייק את החלל כך שיעבוד עבורם ולא הם יעבדו עבורו.

בתור הורים לילדים קטנים כולנו מכירים את השלב הזה ביום: הילדים במיטות, שבעים, רחוצים ומרוצים - ואנחנו ההורים עומדים מול הררי הצעצועים ותוהים "למה אין לי אופר?"

לתמונות של הדירה לפני לחצו כאן.


אז זהו, שאם משקיעים נתח מתאים מהתקציב ביצירת מקומות אחסון שתואמים את אורח החיים, אז נורא קל לסדר בכמה דק את הבית בסוף היום. ברגע שלחפצים שנמצאים בשימוש יום יומי יש מקום יעודי, אז הסידור הופך למטלה קלילה ובמקום בו היה מיני ג'ימבורי עד לפני רבע שעה, אמא ואבא יכולים כעת לשתות כוס יין ולהתפנות לזמן איכות זוגי 😊


כמעט בכל הפרוייקטים שלנו ישנו מקום של כבוד עבור ארון הכניסה. כולנו צריכים אתנחתא ומקום שבו ניתן לחלוץ את נעלינו, לשים את המפתחות והארנק, לתלות את המעיל ולהכנס הביתה. התחנה הזו היא גם נקודה במעבר מהבית החוצה – הזדמנות לבדוק שהחיוך FLAWLESS, שהאיפור לא נמרח או לקחת את הרצועה של הכלבה לטיול. בהתנעת הפרוייקט אנחנו מבררים מול הלקוחות את הצרכים הספציפיים שלהם וכך מממשים את הקונספט של ארון כניסה בהתאם לאורח החיים שלהם. עיקרון זה תקף לכל שאר הפונקציות והחללים בבית.



בפרוייקט הזה התפר בין המטבח לסלון הוא התמצית של האירוח – ארון אלכוהול סופר מפנק, שנמצא במקום בו השולחן נפתח כשמארחים כמות נכבדת של אנשים. המיקום של ארון זה כחלק מהמטבח נבחר בהתאם לדרך בה הלקוחות מיכאל ומריה מארחים. בפרוייקטים אחרים לדוגמא, בהם הלקוחות עוברים עם קינוח ודג'סטיף לישיבה נינוחה יותר בסלון, ארון האלכוהול יהיה ממוקם כחלק אינטגרלי מהסלון.




בגזרת הסלון נקטנו בגישה בה הילדים הם חלק מהמתרחש. כל הורה לילדים קטנים יודע שחדר המשחקים נשאר מיותם בשנים הראשונות כי הילדים רוצים לשחק איפה "שהכל קורה", לידנו בסלון/מטבח. החלטנו לפעול ע"פ גישה זו ולייצר סביבה שמעודדת עצמאות בדומה לגישה המונטסורית - ולאפשר אחסון נגיש בגובה המתאים לילדים. הספה הורחקה ב-30 ס"מ מקיר הסלון ושם תכננו יחידת נגרות המורכבת משני חלקים: חלק נמוך בגב הספה ועד הכניסה לבית, וחלק גבוה בתפר שבין הסלון למרפסת ובו ממוקם "סלון הילדים" כולל אחסון נגיש ואחסון "שקט". החלק שחסום ע"י הספה נפתח כלפי מעלה ובכך אפשר לאחסן בו כרבוליות וכריות עודפות.




הלקוחות הגיעו מדירה עם חדר ארונות שהיה דיי עמוס. כאן חדר השינה קיבל ארון בצורת "ר" בעל אגף עמוק שמתאים לתלייה ואגף צר שמתאים לקיפול. הפינה טופלה ע"י יצירת מידוף פתוח שמייצר קו ראיה לתוך החדר ומקליל את הנגרות הנ"ל.



קירות ורצפת חדר הרחצה של חדר המאסטר חופו באריח שחור עם גידים בהירים, כל הכלים הסניטריים לבנים וארון הכיור הוא בגוון אלון טבעי. בשל העובדה שלחדר דלת כיס לא ניתן לתלות עליה מתלה לנייר טואלט על כן תוכננה יחידת הנגרות עם תאים פתוחים למטרה זו.



לסיכום זהו פרוייקט בו הכוכב הראשי היה מערך הנגרות שהולבש כמו שכבה נוספת על המצב הקיים ושיפר אותו דרמטית.






קרדיטים:

צלם: איתי בנית

סטיילינג: מאיה לבנת הרוש


קבלן מבצע: סהר טוינה - פאי פרוייקטים בע"מ

מטבח: נגריית שיוביץ'

כלים סניטריים: הכח קרמיקה

ארונות אמבטיה: יער פביו

פרקט: פרקט בשרון

תאורה: E.R LIGHTING

אקססוריז: אובליבופ, לורי גולדשטיין, לילו הום, NOOR


469 צפיות0 תגובות